Markiezen

Markiezen

Een klassieke uitstraling

Een markies geeft als geen andere zonwering klassieke uitstraling aan het pand. Belangrijk is dat deze een prima bescherming geeft tegen van opzij invallende zon: de zijkanten zijn immers gesloten. Een veel voorkomend misverstand is dat markiezen in vergelijking met bijvoorbeeld oprolbare zonneschermen duur zijn. Een markies is echter veelal niet veel duurder dan een goed oprolbaar uitvalscherm van dezelfde kwaliteit en afmeting.

De moderne markiezen kunnen zonder enig probleem buiten "overwinteren", want het veelal in hout of aluminium uitgevoerde frame, de houten of aluminium kap en het synthetische doek zijn volledig bestand tegen onze winters, en geeft uw huis een nostalgische uitstraling.

Bediening en gebruiks tips

De markies wordt opgetrokken en neergelaten d.m.v.electrische bediening of trekkoord bediening. Bij het neerlaten met trekkoord bediening moeten de koorden gelijkmatig gevierd worden, waarbij het losschieten uit de handen moet worden voorkomen. Bij het optrekken is het aan te bevelen de koorden niet al te strak aan te trekken; dit voorkomt beschadiging van de bekleding door te grote wrijving. Het is voldoende aangetrokken, wanneer de kap netjes onder de bovenplank zit.

De markies kan het hele jaar door gebruikt worden. Wanneer deze na regenval nat opgetrokken is, doet u er verstandig aan de markies te laten zakken, zodra het weer droog en zonnig is. Het doek kan dan "luchten In Nederland hebben we vaak te maken met stormachtige dagen. Een markies kan behoorlijk veel wind verdragen, maar op enig moment zal de kap niet meer bestand zijn tegen hevige rukwinden. De kracht, die op het frame wordt uitgeoefend, is dan zo groot dat onvermijdelijk schade zal ontstaan. Het is dan ook raadzaam om een neergelaten markies nooit onbeheerd te laten hangen. Zorg ervoor dat altijd iemand bij slecht weer de markies kan optrekken.

Wanneer u overweegt om het doek te reinigen, dan zal wellicht een beetje vloeibare zachte zeep met veel water het beste resultaat geven. Bijtende schoonmaakmiddelen zijn niet geschikt! Als bovengenoemde regels in acht worden genomen, zal de markies gedurende een lange tijd voor een aangenaam binnenklimaat zorgen.

24 uur service

Wij zijn 24 uur bereikbaar voor storingen en reparaties, ook in het weekend.

100 % tevredenheid

Geniet van de grootste keus en de beste kwaliteit.

Gratis werkopname

Gratis werkopname met advies en scherpe offerte.

Vakspecialist

Onze vakspecialisten zijn experts op het gebied van zonwering.